Nyheter - Pasienter


Har du vond rygg?
COPE-studien trenger pasienter. Forskere tilknyttet FORMI studerer effekten av en nyutviklet samtalebasert behandlingsmetode for ryggpasienter. Nå trenger de flere ryggpasienter å forske på.
image
COPE–STUDIEN
COPE er en vitenskapelig studie som undersøker effekten av en spesiell behandling for ryggpasienter. Behandlingen kan godt være i tillegg til annen behandling, eller være den eneste behandlingen pasienten får.

Pasientene i COPE skal ha hatt vondt i ryggen i mer enn fire uker, men i mindre enn et år sammenhengende. De skal være mellom 18-55 år. De skal ikke ha utstråling ned i benet eller andre tegn på nerverotsmerter.

Behandlingen går ut på en halv times samtale med lege eller fysioterapeut hver uke, inntil fire ganger totalt. I denne samtalen blir det lagt vekt på å forstå smertemekanismer og ryggplager, og studiens mål er at dersom den som har vondt i ryggen tolker smertene riktig og forstår plagene sine bedre, så vil intensiteten avta og etter hvert forsvinne helt.

Dette høres nok ganske rart ut, men de som blir med på dette vil nok forstå mer av opplegget etter hvert. Deltagelsen er helt gratis, og man kan når som helst trekke seg. Du vil bli bedt om å svare på spørreskjema.

Kan du tenke deg å bli med på dette, så vil vi gjerne høre fra deg. Du må bo slik at du kan komme til lege eller fysioterapeut i Oslo-regionen ukentlig i en måned. Du må altså ha hatt vondt i ryggen i mer enn fire uker, men denne episoden av ryggsmerter kan ikke ha vart mer enn et år. Er du usikker, så vil vi gjerne at du ringer likevel!

Hvis du ringer til oss og vi finner at du kan være med i denne studien, kan du velge om du vil bli behandlet av en lege eller en fysioterapeut. I alt 40 leger og fysioterapeuter i Oslo-regionen er med på dette. Halvparten av dem har fått en grundig opplæring i denne spesielle behandlingen, mens den andre halvparten ikke har fått slik opplæring. Du vil ikke få vite om den legen eller fysioterapeuten du blir tildelt har gjennomgått denne opplæringen, men uansett får du tilbud om fire behandlingshalvtimer hos lege eller fysioterapeut.

Hvis du lurer på om dette kan være noe for deg – så vil vi gjerne at du ringer:
Linda Fernandes – T: 22117757 (Mandag og torsdag / 09.00-15.00) – eller e-mail: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Last ned VG-annonse.pdf